img 2879 1 | Domestic Science
  • Set
    1.048

Jeg elsker brød – og naanbrød er ingen undtagelse.

Det bedste og nemmeste sidekick til en gang indisk eller mellemøstlig mad!

Dernæst er naanbrød og andre fladbrød utrolig nemme at knalde sammen i madkundskab. Et hurtigt og billigt brød som eleverne hurtigt kan knalde sammen, hvis de lige har lidt ekstra tid.

 

En lille bette historietime – Baggrund for fladbrødet

Fladbrødet er noget af det første brød, som mennesket lavede. Vi skal helt tilbage til stenalderen, som i 30.000 år tilbage! Fund har vist spor af brødproduktion i Italien, Tjekket og Rusland, hvor sporene viste, hvordan jæger-samlere havde gang i en brødproduktion. Altså en del år før den egentlige landbrugskultur opstod (ca. 12.000 år siden).

De første fladbrød blev tilberedt på bagesten, opvarmet af bål. Af fladbrød verden over, kan der nævnes bannock cakes fra Skotland, tortillaen fra Mexico, chapatis og naan fra Indien og taboon fra Mellemøsten.

img 2879 2 | Domestic Science

Naanbrød

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Retter Bagning, Brød
Køkken Indisk

Ingredienser
  

  • ½ dl varmt vand
  • 25 g gær
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g hvedemel
  • Lidt groft salt

Sådan gør du
 

  • Smuldr gær i vandet og tilsæt derefter salt, olivenolie og yoghurt. Rør rundt. 
  • Tilsæt hvedemelet ad gangen mens dejen æltes.
  • Giv dejen en masse tæsk! Ælt den rigtig godt til den er både smidig og glat.
  • I en skål med dejen og dæk med et viskestykke. Lad den hæve ca. 30 minutter.
  • Del dejen i 8-10 stykker. Drys lidt mel på bordet og rul hver stykke dej tyndt ud, formen må gerne være lidt skæv og rustik.
  • Drys lidt groft salt på hver dejstykke inden bagning.
  • Varm en tør slipletpande op til middelhøj varm. Læg et brød på panden og stege ca. 2-3 minutter på hver side til de er gyldne, gennembagte og får disse skønne mørke områder, som du kan se på billederne. Det kan ske, at du skal justere varmen, hvis brødet tager hurtigt farve.
  • Brødet tages af panden og smides i en brødkurv under et rent viskestykke ind til spisetid.
  • Serveres lune med tzatzki eller til indisk mad Dekonstrueret raita eller Blomkåls dhal.

img 2880 2 | Domestic Science
Pandens lækre farvning af fladbrødet, er tegn på at du snart skal vende brødet!

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide